Waarom een hang toilet nemen?

Waarom een hang toilet nemen?

Een hang toilet is een toilet dat niet op de grond staat, maar aan de muur is bevestigd. De afgelopen jaren is het hang toilet steeds populairder geworden. Dit komt door een aantal voordelen die een hang toilet heeft ten opzichte van een traditioneel toilet.

In deze blog lees je waarom een hang toilet een goede keuze kan zijn voor jouw badkamer. We bespreken de belangrijkste voordelen en geven antwoord op veelgestelde vragen over dit type toilet.

Lees snel verder om erachter te komen of een hang toilet iets voor jou is!

Voordelen van een hang toilet

Ruimtebesparing

Een groot voordeel van een hang toilet is dat het weinig ruimte in beslag neemt. Omdat het toilet aan de muur hangt hoef je geen plek op de vloer vrij te maken. Dit is handig in kleine toiletruimtes waar iedere vierkante centimeter telt.

Met een hang toilet creëer je dus meer bewegingsruimte in je badkamer. Ook kun je er makkelijker een wastafel of kast naast plaatsen.

Hygiëne

Een ander pluspunt is dat een hang toilet makkelijker schoon te houden is. Omdat het niet op de grond staat, kunnen er geen vieze randjes ontstaan waar bacteriën en schimmels zich ophopen.

Bovendien zijn er bij een hang toilet geen moeilijk bereikbare plekken. Je kunt het toilet gemakkelijk van alle kanten reinigen, waardoor je sneller klaar bent met schoonmaken.

Stijlvol design

Hang toiletten hebben vaak een strak en modern design. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en stijlen. Zo vind je altijd een model dat past bij de inrichting van je badkamer.

Een hang toilet is een echte eyecatcher en geeft je badkamer meteen een stijlvolle uitstraling. Het is een modern alternatief voor het traditionele toilet.

Gemakkelijke installatie

Zelf een hang toilet installeren is vrij eenvoudig. Meestal hoef je alleen twee ophangbeugels in de muur te schroeven en het toilet er vervolgens aan op te hangen.

Eventuele water- en rioolaansluitingen kun je gemakkelijk zelf aanbrengen. Hiervoor heb je geen ingewikkelde aanpassingen nodig. Een hang toilet plaatsen is dus een klusje dat je prima zelf kunt klaren.

Veelgestelde vragen over het hang toilet

Hoeveel weigh een hang toilet?

Hang toiletten zijn een stuk lichter dan traditionele toiletten. Gemiddeld weegt een hang toilet tussen de 25 en 40 kilo. Dit gewicht wordt gedragen door de ophangconstructie, dus je merkt hier niets van tijdens het gebruik.

Is een hang toilet duurder?

Nee, hang toiletten zijn niet duurder dan reguliere toiletten. De prijzen liggen ongeveer gelijk. Wel zijn de installatiekosten voor een hang toilet iets hoger, omdat je ophangconstructie nodig hebt.

Kan ik een hang toilet zelf plaatsen?

Jazeker, een hang toilet kun je prima zelf installeren. Dit scheelt je de kosten van een loodgieter. Zorg er wel voor dat je de juiste bevestigingsmaterialen gebruikt en de water- en rioolaansluiting goed aanlegt.

Is een hang toilet net zo stevig?

Hoewel een hang toilet er fragiel uitziet, is het net zo stevig en stabiel als een regulier toilet. Mits goed geïnstalleerd kan een volwassen persoon er veilig op zitten zonder dat het los komt van de muur.

Kan ik mijn bestaande toilet vervangen?

In de meeste gevallen kun je je traditionele toilet vervangen door een hang toilet. De water- en rioolaansluiting zitten op dezelfde plek. Wel moet je nieuwe bevestigingen in de muur maken om het toilet te kunnen ophangen.

Is een hang toilet stiller?

Doordat een hang toilet niet op de grond staat, zal het iets stiller zijn dan een traditioneel toilet. Je hoort dus minder geluid als het toilet doorspoelt. Een verschil in volume is echter nauwelijks merkbaar.

Is het onderhoud anders?

Nee, voor het onderhoud van een hang toilet gelden precies dezelfde richtlijnen als voor een traditioneel toilet. Regelmatig schoonmaken en af en toe ontkalken is voldoende om het toilet in topconditie te houden.

Conclusie

Een hang toilet heeft dus een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van regulier toilet. Het neemt minder ruimte in, is hygiënischer, heeft een modern design en is makkelijk te installeren.

Ook qua prijs, onderhoud en stabiliteit hoef je geen nadelen te verwachten. Kortom, met een hang toilet kies je voor een praktisch, stijlvol én comfortabel toilet!

Gerelateerde berichten