Bedrijfskleding op maat: stijlvol en veilig voor elke branche

Bedrijfskleding op maat: stijlvol en veilig voor elke branche

Bedrijfskleding is een belangrijk onderdeel van de uitstraling van een bedrijf. Het dragen van stijlvolle en professionele kleding kan het imago van een bedrijf enorm verbeteren. Tegelijkertijd is het dragen van de juiste beschermende kleding onmisbaar voor de veiligheid van werknemers in bepaalde branches. Bedrijfskleding op maat biedt de perfecte oplossing.

Bedrijfskleding op maat maakt het mogelijk om kleding te laten ontwerpen die precies past bij de bedrijfsidentiteit. Door het bedrijfslogo en de huisstijlkleuren te integreren in het design wordt de herkenbaarheid vergroot. Bovendien kan bedrijfskleding op maat worden afgestemd op de specifieke werkzaamheden en veiligheidseisen per branche.

In dit artikel bekijken we waarom maatwerk zo belangrijk is bij bedrijfskleding en hoe elke branche hiervan kan profiteren.

Voordelen van bedrijfskleding op maat

Professionele uitstraling

Bedrijfskleding op maat draagt bij aan een professionele uitstraling. Werknemers vertegenwoordigen het bedrijf en de bedrijfskleding is een visitekaartje. Door middel van een representatief en samenhangend kledingontwerp kan het imago van een bedrijf worden versterkt.

Herkenbaarheid en binding

Bedrijfskleding op maat vergroot de herkenbaarheid en binding van werknemers met het bedrijf. Door het integreren van bijvoorbeeld het logo en slogan voelt de werknemer zich verbonden met de bedrijfsidentiteit.

Praktische functionaliteit

Bedrijfskleding op maat kan precies worden afgestemd op de werkzaamheden. Bijvoorbeeld door het gebruik van sterke en duurzame materialen, veel zakken en handige details.

Veiligheid

Bedrijfskleding op maat kan worden voorzien van allerlei veiligheidskenmerken zoals reflecterende elementen, beschermende pads en brandvertragende eigenschappen.

Voorbeelden per branche

Industrie

In de industrie is veiligheid van groot belang. Met bedrijfskleding op maat kunnen industriële werkbroeken en jacks worden uitgevoerd in sterke materialen met bijvoorbeeld verstevigde knieën. Ook reflecterende striping en veiligheidsschoenen horen vaak bij de uitrusting.

Bouw

Voor bouwvakkers is bedrijfskleding nodig die bestand is tegen vuil en slijtage. Denk aan stevige broeken en hesjes in herkenbare huisstijlkleuren. Met extra verstevigingen en veiligheidsstrips.

Horeca

Netheid en representativiteit zijn belangrijk in de horeca. Bedrijfskleding voor ober, kok of barman kan hier perfect op worden afgestemd. Bijvoorbeeld met voorschoten, koksmouwen en slip-proof schoenen.

Zorg

In de zorg draait alles om hygiëne en functionaliteit. Met bedrijfskleding op maat kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk te reinigen tunieken, broeken en jacks worden gemaakt. In rustgevende kleuren en met handige zakken.

Retail

Winkelpersoneel is het visitekaartje van elke retailer. Representatieve blouses, hemden en rokken kunnen worden voorzien van een opvallend logo. Of juist in de eigen huisstijlkleuren worden uitgevoerd.

Veelgestelde vragen

Hoe gaat het designproces van bedrijfskleding op maat in zijn werk?

In overleg wordt gekeken naar de wensen en eisen per functie. Op basis van moodboards wordt het design stap voor stap uitgewerkt. Met aandacht voor logo, kleur, kwaliteit en functionaliteit.

Hoe zit het met de pasvorm van bedrijfskleding op maat?

Iedereen heeft een andere maat en postuur. Daarom worden individuele maten opgenomen en wordt proefgereden. Zo nodig worden aanpassingen gedaan voor de perfecte pasvorm.

Kan bedrijfskleding op maat worden gewassen?

Bedrijfskleding op maat wordt gemaakt van duurzame en kleurvaste materialen die bestand zijn tegen intensief wassen. Zo blijft de kwaliteit optimaal.

Hoe zit het met bedrijfslogo’s op bedrijfskleding?

Het is mogelijk om logo’s en tekst op de bedrijfskleding te laten aanbrengen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van borduren, zeefdrukken of transferprint.

Kan ook veiligheidskleding op maat worden gemaakt?

Zeker, naast design en uitstraling kan bedrijfskleding op maat ook volledig worden afgestemd op de veiligheidseisen van de branche.

Conclusie

Bedrijfskleding op maat biedt tal van voordelen. Het zorgt voor een professionele uitstraling, vergroot de herkenbaarheid en binding van werknemers en kan precies worden afgestemd op functionaliteit en veiligheid. Iedere branche heeft zijn eigen wensen en eisen als het gaat om bedrijfskleding. Op maat gemaakt betekent altijd: stijlvol én veilig.

Gerelateerde berichten